Background Image
Frittata med Sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Frittata med Sparris

En variant på omelett. Perfekt om du vill undvika gluten.

Frittata funkar på frukosttallriken, på lunchen, som middag med något tillbehör eller varför inte på festbuffén...

Features:
  • Recept med spellista
  • Vegetariskt

Ingredients

Directions

Share

Frittatan är en maträtt som har sina rötter djupt förankrade i det italienska köket.

Läs hela här

Förslag på passande musik till matlagningen

Visited 74 times, 1 visit(s) today

Steps

1
Done

Ingredienser

Läs hela här

2
Done

Förbered sparrisen

Skär av den träiga delen av sparrisen och släng den. Skär resten av sparrisen i ca 2-3 cm långa bitar. Sätt ugnen på 180 grader.

3
Done

Förbered äggblandningen

Vispa äggen i en stor skål. Tillsätt riven parmesanost eller pecorinoost, salt och peppar efter smak och blanda väl.

4
Done

Bryn sparris, lök och vitlök

Bryn smöret/oljan i en ugnssäker stekpanna på medelvärme. Bryn sparrisen med den gula löken i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek ytterligare en minut.

5
Done

Tillaga frittatan

Häll över äggblandningen i stekpannan och rör försiktigt för att fördela ingredienserna jämnt.
Sänk värmen till låg och låt frittatan tillagas långsamt på spisen tills kanterna börjar stelna men mitten fortfarande är lite lös, ca 5-7 minuter.

6
Done

Grädda i ugnen

Flytta stekpannan till ugnen och grädda i 10-15 minuter tills frittatan är puffig och gyllene, och mitten är helt fast.

7
Done

Servering

Ta ut frittatan från ugnen och låt den vila i några minuter. Strö över de hackade färska örterna. Skär i bitar och servera varm eller rumstempererad.

Njut av din frittata med sparris som en lätt lunch eller middag, eller som en del av en brunchbuffé!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa
next
Raggmunkar med fläsk
previous
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa
next
Raggmunkar med fläsk

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here