Background Image
Moules marinières

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg färska blåmusslor
2 msk olivolja
2 finhackade scharlottenlökar eller en liten gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
1 bukett hackad persilja
efter smak Salt och peppar
(valfritt) Citronklyftor till servering
Färskt bröd

Moules marinières

Traditionellt serveras moules marinières med ett gott bröd eller pommes frites, vilket gör att man kan njuta av den läckra såsen till sista droppen

Features:
  • Recept med spellista

Ingredients

Directions

Share

Moules marinières är en elegant och smakfull fransk klassiker där blåmusslor kokas i en lätt men smakrik sås av vitt vin, grädde, schalottenlök och vitlök.

Läs hela här

  Passande musik till matlagningen

Visited 72 times, 1 visit(s) today

Steps

1
Done

Ingredienser

Läs hela här

2
Done

Förbered musslorna

Skrubba musslorna noggrant under kallt vatten och dra bort eventuell skägg (trådar som sticker ut). Släng musslor som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem.

3
Done

Sautera grönsaker

Värm olivoljan i en stor kastrull eller gryta över medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 3-4 minuter. (Obs! Bränn inte vitlöken)

4
Done

Deglazera pannan

Häll i det vita vinet och lagerbladet. Koka upp och låt koka i 1-2 minuter för att reducera vinet något och frigöra smakerna från botten av pannan.

5
Done

Tillsätt musslorna

Lägg i musslorna i pannan och rör om så att de täcks av vätskan. Täck med lock och låt koka i 5-7 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig. Rör om ett par gånger under kokningen.

6
Done

Slutför såsen

Ta bort musslorna med en hålslev och lägg dem på ett serveringsfat. Tillsätt grädden till såsen i pannan och koka i några minuter tills såsen har tjocknat något. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort lagerbladet.

7
Done

Servera

Häll den färdiga såsen över musslorna och strö över den hackade persiljan. Servera med citronklyftor och ett gott bröd för att suga upp den smakrika såsen.

Bon appétit!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter
next
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa
previous
Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter
next
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here